Doorbreek de ‘Circle of Life’ en blijf continu verliefd

Nu de zonnestralen warm worden en de blaadjes aan de bomen ontspringen, voel ik van binnen een enorme drang om naar buiten te breken. In mij gaat het vuur harder branden en ik zou de wereld wel in willen springen. Een oerdrang! Dit gevoel herken ik van momenten waarop ik inspiratie heb of een idee waar ik helemaal warm van word. Dan overkomt mij hetzelfde: een enorme innerlijke passie om te creëren en het vuur in me naar buiten te brengen. Heerlijk wanneer ik dat toelaat. Maar vaak houdt iets mij uiteindelijk tegen. Ik stagneer. Dan kom ik in een vicieuze cirkel. Misschien herken je dit? Maar hoe doorbreek je het?

Verliefd worden

De passie die in je vrijkomt, is een oerkracht en voelt als verliefd worden. Of het nu het begin van de lente is, het enthousiasme voor een nieuw idee of de liefde met een nieuwe partner, alle zijn een nieuw begin. Fysiek voelen ze hetzelfde; alles gaat tintelen en stromen. De fysieke beleving is te beschrijven als sensueel. Je verlangen krijgt vrij baan. Je voelt de vreugde en het oplaaiende vuur. Passie is een stuwende aardse oerkracht. Een sterke innerlijke energie die gevoed wordt door de kracht van Moeder Aarde. Het maakt je fysiek open en voelt als bevrijdend. Je laat een stuk van jezelf zien aan de wereld om je heen. Je geeft je een beetje bloot en hier zit de angst!

Jezelf klein houden

Passie opent de ruimte in je lichaam en laat je ‘echte Ik’ toe, inclusief je gevoelens. Dit geeft een kwetsbaar gevoel en druist tegen de passie in. Twee krachten die moeilijk samengaan. Het is je lichaam dat in weerstand komt. Het behoedt je voor opnieuw gekwetst te worden door oude pijn en emoties die fysiek liggen opgeslagen. Je lichaam bevat oude herinneringen, je familiekarma en trauma’s uit vorige levens. De fysieke weerstand zet je vast en laat het vuur in je doven. De inspiratie zit gevangen, je passie voor je nieuwe liefde verdwijnt en je loopt opnieuw tegen relatieproblemen aan. Alles lijkt weer terug bij af. Je lichaam houdt jou klein! En je blijft daardoor in de vicieuze cirkel.

Uitschakeling Passie

Na de vreugde en de passie, is de stagnatie een domper. Vaak voel je teleurstelling of je veroordeelt jezelf dat je niets kan. Of je gaat de ander veroordelen en legt de schuld buiten jezelf. Wat je ook doet, het brengt je in een negatieve spiraal en het zet je vast. Je houdt met je aandacht voor de teleurstelling of de veroordeling de stagnatie in stand. Hiermee zet je de aan/uit-schakelaar van je passie op ‘uit’. Of anders gezegd, het is je lichaam gelukt je uit je ‘verliefdheid te halen’. Wat is er werkelijk aan de hand? Je lichaam is bang en wil jouw ‘echte Ik’ niet toelaten.

Fysieke Belichaming

Herken je dit? Het is nu de tijd om de cirkel te doorbreken. Je mag vrij zijn, de regie terugnemen over je lichaam en daarmee over je leven. Je lichaam hoort je ‘veilige huis’ te zijn en niet een onherbergzaam gebied dat je uit je kracht brengt. Het mag weer leren te vertrouwen liefde te ontvangen, te openen, te voelen wat jij voelt en alles toe te laten wat bij jou hoort. Ook wanneer niet fijne gevoelens, pijn en emoties loskomen die je het liefst verborgen houdt of zelfs verafschuwt. Of juist gevoelens waarmee je naar buiten uitstraalt wat je verlangt, wat jij wilt, ook als de omgeving iets anders wil. Jij kunt vrij creëren en continu verliefd zijn wanneer jij je fysieke lichaam inneemt met wie je werkelijk bent.

Fysieke belichaming, hoe doe je dat?

De stappen 1 tot 4 helpen je liefdevol naar de ‘stagnerende’ situatie te kijken waarin je beland bent. Zodra je van een afstand kan kijken, komt er ruimte voor beweging.

  1. Ga rustig zitten. Laat je aandacht naar binnen gaan. Neem waar wat je vanbinnen voelt. Dit neemt nu je aandacht waardoor er geen ruimte voor de passie is. Neem alles waar, zonder dat het je overneemt. Voel dat de angst in je lichaam dit creëert, dit hoort bij je fysieke heling.
  2. Voel nu ook de warmte binnenin jou en voel: met aandacht voor mijzelf kan ik mijn passie weer voelen. Ik bepaal wat ik toelaat.
  3. Voel dat de situatie je helpt om dichterbij jezelf te komen. Niets is voor niets.
  4. Voel dankbaarheid voor de situatie.

Met de stappen 5 tot 8 maakt de kracht van liefde je vrij van de situatie. Je komt terug bij je eigen waarheid. De belichaming van eigenliefde, de mannelijke universele liefde en de vrouwelijke aardse liefde, geeft heling op celniveau.

  1. Open je lichaam voor hulp vanuit het Universum.Laat je geholpen worden. Geef je over.
  2. Voel de eigenliefde terugkomen in je hart en laat het groeien. Voel liefde voor de situatie en voel hoe liefde je vrijheid geeft en je losmaakt van de negatieve spiraal.
  3. Open je hart voor de universele liefde en laat de liefde in je hart nog groter worden. Laat liefde uit je hart stromen naar je basis, je bekkengebied. Open met je liefde de toegang voor de aardse kracht.
  4. Vraag je bekken de liefde van Moeder Aarde toe te laten. Haar passie voedt jouw passie. Blijf praten met je lichaam, jij hebt in liefde de regie. Vraag je cellen te blijven ontvangen en stel ze gerust. Vraag ze om jou toe te laten met alle gevoelens en pijn.

Ik dacht dat dit al geheeld was?

Ik hoor vaak: ‘Ben ik nou nog niet klaar?’ Het steeds opnieuw in de situatie belanden, vertelt je dat je nog niet de liefde continu kunt laten stromen en je verder fysiek mag helen. De ‘Circle of Life’ brengt je dichterbij jezelf. Door steeds bewuster te worden van de stroming of stagnatie van liefde, wordt het makkelijker om de cirkel sneller te doorlopen. Totdat het lichaam continu open kan blijven en het verliefde gevoel mag blijven stromen.

Mirjam den Boer

Mirjam den Boer

Ik wijs je de weg naar bevrijding van je ‘authentieke Ik’. Je brengt harmonie in de interne strijd tussen je mannelijke en vrouwelijke energie en opent vastgezette oude emoties en pijnen die je weerhouden jezelf te zijn. Je lichaam opent zich voor je energie.Je kan jezelf weer voelen, de regie terugnemen en je verlangen gaan leven. Het leven wordt weer jouw leven, waarin je passie, gezondheid en relaties weer opbloeien.
5-hoek

Overige artikelen

Waarom je de frequentie van je muziek wellicht wilt aanpassen
Waarom we ons tegen verandering verzetten & hoe we dat stoppen
3 manieren om sneller in slaap te vallen & voor een betere nachtrust
Emotionele Eerste Hulp voor angstige hoogsensitieve kinderen
Het herstellen van je oorspronkelijke blauwdruk
8 wetenschappelijk ondersteunde redenen om ‘Ohm’ te zingen
5 zinnen die waardevoller zijn dan “ik hou van jou”
Hoe serieus neem jij jezelf eigenlijk?
Pijnappelklier: de zetel van de ziel?
De pijnappelklier is de zetel van de ziel
10 Universele wetten van het bestaan
Ontdek de magie van draken