Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Geen mobiel? We leven in een tijd waarin technologie de gewoonste zaak van de wereld is. We lijken niet meer zonder al dat mooie speelgoed te kunnen. Toch zit er een flinke keerzijde aan al dat moois.

Heb jij géén mobiele telefoon?

Dat is een vraag die veel mensen mij stellen. Als ik dan antwoord dat ik inderdaad bewust geen mobiele telefoon gebruik krijg ik diverse reacties. Vaak word ik zorgvuldig bekeken waarbij men nadenkt in welk hokje ik te stoppen ben. Soms word ik daarna gewoon genegeerd, maar meestal is het zo dat mensen grapjes gaan maken. Daarmee lijken ze het voor zichzelf te kunnen relativeren.

Het blijkt toch wel erg vreemd te zijn als je niet meedoet aan deze maatschappelijk geaccepteerde verslaving.

Wat is de reden?

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Er zijn diverse redenen waarom ik geen mobiele telefoon heb. Naast dat ik het ondingen vind die je aandacht opslurpen, je verslaafd maken, je concentratievermogen totaal verstoren en zeer ongewenst sociaal gedrag veroorzaken, heb ik een veel belangrijkere reden.

Ik vind dat iedereen die natuurbewust is of duurzaam bezig is er geen zou moeten hebben. Een echte sjamaan heeft geen mobiel. Daarmee doel ik dus niet alleen op sjamanen, maar op iedere bewuste medemens die het beste voor heeft met deze mooie planeet en haar bewoners.

Ben jij ook familie?

Wie de afgelopen weken een beetje op de reclames op tv heeft gelet, heeft gezien dat Vodafone ons probeert te overtuigen dat apparaten familie van ons zijn. Dat doen ze natuurlijk enkel om ons wijs te maken dat we een steeds sneller en uitgebreider mobiel netwerk nodig hebben. KPN doet daar een schepje bovenop door te stellen dat ze de groenste en milieuvriendelijkste provider zijn. Als ik dit soort reclames zie moet ik mijn best doen om niet boos te worden.

Apparaten zijn afhankelijk van door de mens gemaakte elektromagnetische velden om met elkaar te communiceren. Dit is de enige reden dat er steeds meer mobiele netwerken worden uitgerold. Organismen zijn daarentegen afhankelijk van natuurlijk magnetisme voor hun functioneren. Om die reden zijn apparaten dus géén familie van ons.

Waarom gaat het slecht met de organismen?

Niet alleen wij mensen zijn afhankelijk van natuurlijk magnetisme. Ook dieren en bomen zijn daarvan afhankelijk. Als er verstoringen in dat systeem optreden is dit direct van invloed op deze organismen. Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd weet dat het slecht gaat met de bijen, vlinders, eigenlijk alle insecten. Wie een beetje om zich heen kijkt ziet dat er bijzonder veel bomen worden gekapt omdat ze ziek zijn.

In Duitsland is veel onderzoek gedaan naar het fenomeen “Waldsterben”.

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

Het massaal afsterven van bomen in bossen. Daarbij is de invloed van mobiele telecom onderzocht en zijn sterke aanwijzingen gevonden dat de straling van zenders inderdaad bomen doet sterven. Helaas is daar weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Mensen zijn ook organismen

Als het slecht gaat met de natuur om ons heen, is dat ook slecht nieuws voor ons. Wij mensen zijn afhankelijk van die natuur en ons lichaam reageert op dezelfde manier. Wij hebben het geluk dat we een groter aanpassingsvermogen hebben en dat we het met trucjes misschien langer uit kunnen houden, maar eens houdt het op.

De werking van de cellen in ons lichaam wordt deels geregeld door spanning (magnetisme). De hormonen die ons lichaam besturen en gereguleerd houden, worden ook beïnvloed door externe factoren. Zo blijkt de aanmaak van melatonine (slaaphormoon en krachtig antioxidant) te kunnen worden beïnvloed door niet alleen blauw licht, maar ook door magnetische velden. Datzelfde geldt ook voor dopamine en serotonine (gelukshormoon).

Bomen staan in de weg

Omdat al die bomen de afgelopen jaren ziek zijn geworden, is men nu bezig om ze te ruimen. Soms wordt dat met hele bossen tegelijk gedaan. Jammer genoeg zien niet veel mensen wat de oorzaak is van dit sterven. Mochten we het toch zien en noemen, dan worden we voor gek uitgemaakt. Want ja, de wetenschap en overheid zeggen….

Maar er is meer nieuws. Men heeft nieuw onderzoek gedaan en het blijkt dat om het nieuwe 5G netwerk goed uit te kunnen rollen, er tienduizenden zenders bij moeten komen. Nog schokkender is dat bomen vanaf vandaag niet meer hoog mogen worden. Om maximaal bestraling/bereik te kunnen garanderen moeten bomen drie meter lager zijn dan de plek waar de 5G zenders hangen. De “line of sight” noemen ze dit. Dit is natuurlijk de omgekeerde situatie.

Waar eerst onze natuurlijke omgeving werd beschadigd door de elektromagnetische straling zijn we nu zover dat we deze natuurlijke omgeving, waar ook mensen afhankelijk van zijn, gaan aanpassen ten gunste van de communicatie tussen apparaten. Staan mensen dan ook in de weg?

En mensen dan?

Onze toekomst wordt er volgens de plannenmakers en technologiebedrijven eentje waarin alle apparaten met elkaar zullen communiceren. Dat klinkt misschien fantastisch maar de prijs die wij als organismen gaan betalen zal erg hoog zijn. De reden is dat onze gezonde leefomgeving met natuurlijk magnetisme wordt overschreeuwd door kunstmatig magnetisme. Het gevolg is een kakofonie van velden die een zeer negatieve invloed op onze gezondheid hebben. Bomen sterven al massaal. Hoe is dat met mensen? Hoeveel mensen zijn er al aan kanker gestorven door de straling van een zendmast die als katalysator heeft gewerkt?

De vraag moet niet zijn of we kanker krijgen van de straling van onze mobiele telefoon, Maar of die straling een negatieve invloed heeft op de aanmaak van melatonine en op het natuurlijke vermogen van ons lichaam om kankercellen op te ruimen.

Bron: de documentaire Beings of Frequency op 1 uur 8 minuten.

Een echte sjamaan heeft geen mobiel

 

Draadloze netwerken zijn niet duurzaam

Mijn motto is simpel. Elke zogenaamd duurzame oplossing die gebruikmaakt van elektromagnetische straling is een stap terug voor organismen. Dat zet zonnepanelen op je dak, de slimme meter en de slimme thermostaat in een heel ander daglicht. Dit zijn geen echte duurzame oplossingen. Het zorgt ervoor dat de mens steeds verder afhankelijk wordt van technologische oplossingen die een draadloos netwerk nodig hebben.

Dus sjamanen en natuurliefhebbers van den lage landen, ga bewust om met apparaten die een draadloos netwerk vereisen. De tekenen dat de natuur uit balans is zien we elke dag. Een recent voorbeeld is de processierups die vrij spel heeft gekregen door het verdwijnen van zijn natuurlijke vijanden. In hoeverre elektromagnetisme hier een rol in speelt is lastig te zeggen. 

Hoe verder?

Zelf pleit ik voor bewustwording en een open dialoog. Te vaak eindigen gesprekken over dit onderwerp in een discussie of grapjes. Dat is jammer want alleen het bewuste gebruik van dit soort apparatuur kan ons helpen.

Zet bijvoorbeeld je dataverbinding op je smartphone eens standaard uit en zet deze slechts een aantal keren per dag aan om je berichten te checken. Dit zorgt voor bewustwording over hoe afhankelijk je bent van het checken van die berichten.

Daarnaast is het een voorbeeld voor onze kinderen. We zijn helaas rijkelijk laat met het geven van voorlichting over de nadelen van smartphones, getuige de smartphone-wet die op 1 juli is ingegaan. Smartphones hebben nadelen en deze moeten bespreekbaar zijn.

Met hele simpele aanpassingen zoals hierboven beschreven kun je jouw databehoefte per dag enorm naar beneden schroeven en een verslaving voorkomen.

Stof tot nadenken…

De volgende maand gaat het, net als de vorige keer, weer over sjamanisme

Blue Kachina

Blue Kachina

Gevoed door een brede achtergrond, geven wij trainingen en healings. Je kunt ons zien als een brug tussen de oude tradities en de moderne westerse wereld.We zijn Earthkeepers die bewust meewerken aan de evolutie van de mens en de aarde. Ons opleidingscentrum is een erkend adres voor sjamanisme en Energy Medicine online en op locatie.
5-hoek

Overige artikelen

Waarom we ons tegen verandering verzetten & hoe we dat stoppen
3 manieren om sneller in slaap te vallen & voor een betere nachtrust
8 wetenschappelijk ondersteunde redenen om ‘Ohm’ te zingen
5 zinnen die waardevoller zijn dan “ik hou van jou”
De Wet van Aantrekking: pas op voor magisch denken
10 Universele wetten van het bestaan
Aards lijden: mag je boos zijn op het universum?
Waarom voelen hoogsensitieve mensen zich tot ongezonde liefdesrelaties aangetrokken?
Friedrich Rittelmeyer´s reis door de hemel met een engel
Word een krijger van liefde
5 bepalende kenmerken van bezield bezig zijn
De feestelijke genezing van een vorig leven