Ben jij die expert waar dit oude systeem bang voor is?

Ooit gaf ik, 28 jr , een paar weken tennisles in gastvrij Tunesië. Ik was er nog nooit geweest, en in mijn hotel hadden ze zoals je misschien gewend bent vers fruit bij het ontbijt (koffie in mijn geval J). En daar heb ik voor het allereerst in mijn leven een Sinaasappel gegeten. Ik had er al vele duizenden op maar toen ik in Tunesië een sinaasappel at die nog maar net van de boom was gevallen was besefte ik dat ik hiervoor nog nooit een ´echte´ had geproefd. Minstens honderd keer zo lekker als ik gewend was in Nederland. Vol zon, liefde en licht. Ik smokkelde na die eerste ervaring iedere ochtend 6 sinaasappels mee naar de tennisbaan, onder vriendelijk wegkijkend toezicht want ik nam iedere avond veel tennissers en hun portemonnee de hotelbar mee in. Ik was tot die tijd een weinig bewuste consument maar die sinaasappels in Tunesië lieten me zien dat  de supermarkten in Nederland waar ik toen nog mijn boodschappen deed me een veel te florissant beeld gaven van wat vers, lekker en gezond is. Ik heb er nooit meer hetzelfde naar gekeken. Mijn hele perceptie van grote supermarkten was ineens veranderd.

Wist je trouwens dat er in Nederland een klein groepje experts rondloopt die grote supermarkten inrichten op winstmaximalisatie? Die op de kubieke centimeter bepalen waar welke producten komen te liggen en zelfs hoe en wanneer? Die jouw koopervaring beïnvloeden met een enorme hoeveelheid marketing, wiskunde en data die meer van jouw gedrag weet dan je je kunt voorstellen. Zodat je het idee hebt dat je constant te weinig hebt. Iets mist. Dat je tekort hebt. En tekort maakt bang. En afhankelijk.

Winstmaximalisatie door je hersenen met gigantische marketingbudgetten en astronomische hoeveelheden data te manipuleren gebeurt natuurlijk niet alleen bij grote supermarkten en ook niet sinds gisteren. Er is al  lang en op vele manieren uitgerekend wat wij mensen gemiddeld gaan opleveren voor grote investeringsmaatschappijen en wat we overheden kosten totdat we doodgaan. Je leven en (koop)gedrag in euro´s uitgerekend en wordt schaamteloos verkocht als vers, lekker en gezond. Het enige dat er veranderd zijn de marketingkreten. Ze lijken wel steeds luider en agressiever te worden.

En weet je waarom dat is ? Dat is omdat er op aarde een grote groep experts rondloopt. Hier doelbewust van de boom gevallen om de nog weinig bewuste consument schijnbaar toevallig te doen herinneren aan wat vers, lekker en gezond is. Een reflectie van Zon, Licht en Liefde. Onze zaden verspreiden zich meer en meer, onze wortels komen steeds dieper in de aarde thuis. We hebben inmiddels een gigantisch netwerk van liefde en licht doen ontstaan dat het oude systeem laat zien dat haar tijd voorbij is. Ze sterft in verzet. Bang, luid en agressief.

Jij bent die expert waar dit systeem bang voor is.

Expert in liefdesmaximalisatie.

Dus, ook al lijkt het soms te stormen buiten. Verander je perceptie waar nodig en plant je wortels stevig in de aarde. Verbind je met dat netwerk. Dat netwerk van licht en liefde dat weet:

Onze tijd is eindelijk gekomen.

Gordon Volckmer

Gordon Volckmer

Gordon Volckmer is de oprichter van bewustzijnsplatform Nieuwetijds. Hij schrijft wekelijks een column over liefde in de nieuwsbrief . Hij werkt daarnaast als coach met mensen die hun hart en ziel (willen leren) volgen. Meestal ondernemers, en heel af en toe heeft hij ruimte voor particulieren. Gordon woont in Utrecht. Hij leest, wandelt en reist graag, en heeft een relatie met zijn grote liefde.
5-hoek

Overige artikelen

5 zinnen die waardevoller zijn dan “ik hou van jou”
Sta aan mijn graf zonder verdriet
Pijnappelklier: de zetel van de ziel?
De pijnappelklier is de zetel van de ziel
10 Universele wetten van het bestaan
Overkomt het leven je of creëer je het zelf?
Ontdek de magie van draken
Aards lijden: mag je boos zijn op het universum?
Word een krijger van liefde
Autisme bekeken vanuit een spiritueel perspectief
Hoogsensitief: je eigen energie afschermen wanneer dat nodig is
De feestelijke genezing van een vorig leven