De Akasha Kronieken; de blauwdruk van jouw ziel

Ik open mijn Akasha kronieken en ik zie mijzelf als een klein meisje, hinkelend over straat. Uúúren kon ik dat volhouden. Gewoon, omdat ik dat leuk vond.

Net als schrijven. Ik realiseer mij ineens dat ik als kind niet alleen veel met mijn neus in de boeken zat, maar dat ik het ook heerlijk vond om te schrijven. Verhaaltjes, maar ook schijnbaar nietsbetekenende aantekeningen. Gewoon krabbelen, kantoortje spelen…

Nu vind ik schrijven nog steeds leuk, maar ik doe het niet. Ik weet dat hier – onder andere – mijn levensmissie zit en nog steeds weiger ik. Waarom eigenlijk? Retorische vraag want ik weet het antwoord heus wel. Ik ben bang dat de teksten die ik schrijf als onzin bestempeld worden. “Daar heb je er weer een die zo nodig haar ‘wijsheid’ wil delen. Niets nieuws onder de zon.”

Maar die (eigen)wijsheid is nou juist zo krachtig. Mijn moeder heeft al vaak tegen mij gezegd dat het egoïstisch zou zijn wanneer ik die wijsheid niet zou delen. Want ik zou daarmee de groei van iemand die het zou ontvangen en bij wie er een vuurtje aangewakkerd wordt, tekortdoen. Ja. Oké. Ik hoorde wat ze zei. En ik kwam niet in actie.

Ilona HogersTotdat onlangs iemand anders precies hetzelfde tegen me zei. En nu kwam de boodschap binnen. Vreemde ogen dwingen, zeggen ze ook wel…

Dus zit ik hier nu te schrijven. Heb ik mij voorgenomen te gaan delen. Ik deel de wijsheid die ik mag ophalen vanuit channeling, de wijsheid die ook in mij zit.

Dat channelen doe ik voornamelijk uit de Akasha kronieken. Laat mij je uitleggen wat deze zijn.

Akasha kronieken

Als we Akasha in aardse woorden zouden moeten vangen dan kun je denken aan Universum, ether, of het Al-dat-Is. Het is een niet te benoemen en nauwelijks te bevatten ruimte die overal is. Die altijd is en altijd geweest is. Altijd zal zijn. Akasha is een multidimensionaal veld. Oneindig: geen begin en geen einde. Het is Alles. En dat multidimensionale aspect maakt het interessant. Want stel je eens voor dat er verschillende dimensies zijn waarin jouw leven zich afspeelt. Het is overal. Jij bent overal. En afhankelijk van het veld waarin jij je met jouw bewustzijn bevindt, leef jij jouw leven.

Het Akasha veld draagt onder andere alle informatie over onze ziel. Die van jou en die van mij. Alle levens die wij ooit al eens geleefd hebben, hier op aarde of wellicht wel elders. Alles wat wij als ziel ooit hebben ervaren, geleerd, geleefd, gezegd, gedacht, gevoeld, al die informatie is opgeslagen in jouw eigen kronieken. Jouw Akasha kronieken. Die bevatten niet slechts dat wat jouw ziel ooit al eens heeft ervaren. Ze bevatten ook alle informatie over jouw huidige leven en jouw toekomstige levens (of liever: ervaringen).

De Akasha kronieken bevatten de blauwdruk van jouw ziel. Mind-blowing…

Waarom wordt al die informatie eigenlijk opgeslagen?

Een ziel is ongelofelijk nieuwsgierig en leergierig (die herken ik wel, jij?). Een ziel wil leren, ervaren. Iedere ziel vindt haar oorsprong in de bron. Vanuit de bron is een ziel licht, onschuldig, zuiver. Alles wat ooit geleerd er ervaren is, heeft voor de ziel vanuit de bron geen oordeel, sticker of hokje. Dus zodra een ziel een leven heeft geleefd, haar lessen heeft geleerd en de gewenste ervaringen heeft opgedaan, keert zij terug naar de bron. Alles wat zij geleerd, ervaren, gevoeld, gezegd, gedacht, etc. heeft, is opgeslagen in haar Akasha kronieken. De volgende keer dat een ziel wenst te ervaren en leren, zal het voortbouwen op alle voorgaande lessen en ervaringen. Op basis daarvan kiest ze haar incarnatietijd, -vorm en -plaats en besluit zij welke lessen en ervaringen zij deze keer wil. Dit komt in haar blauwdruk te staan. Een deel van de ervaringen en lessen uit vorige levens zal zij nodig hebben om voort te kunnen bouwen op het pad dat zij deze keer gekozen heeft en deze neemt zij mee in haar ‘rugzakje’. In de verdichte dimensie waarin wij als mensen leven raakt deze informatie al gauw vergeten. Maar gaat niet verloren! Sommige mensen herinneren zich bijvoorbeeld bepaalde emoties of ervaringen die niet in hun huidige leven te plaatsen zijn. Denk maar eens aan een plaats waar je voor het eerst komt en heel sterk voelt: ik ken dit. Of wanneer je iemand voor het eerst ontmoet en weet: ik ken jou!

Verleden, heden en potentieel

En wat een zegen is het eigenlijk, dat al deze informatie in kronieken wordt opgetekend.

Want als mens hier op aarde komt er altijd, vroeg of laat, een moment in je leven dat je ineens weet welke kant je op mag gaan. Of er bekruipt jou juist een knagend gevoel van onvrede. Je voelt sterk dat iets in jouw leven anders wil, maar je komt niet bij dat gevoel. Overtuigingen, belemmeringen, saboteurs, iedereen kent ze wel.

Wanneer jij als mens in je huidige leven het gevoel hebt vast te lopen in jouw ontwikkeling, kan het helpend zijn om te weten wat jouw ervaringen en lessen uit het verleden (lees: vorige levens) waren. Licht hierop schijnen is doorgaans heel verhelderend en inzicht gevend. De kronieken kunnen jouw huidige processen en dynamieken belichten en duidelijk maken wat je anders kan doen. Ze kunnen jou een liefdevolle richtingaanwijzer tonen en je bewust maken van jouw potentieel. Het onbewuste naar de oppervlakte brengen.

Dit wil overigens niet zeggen dat jouw Akasha kronieken je kant en klare antwoorden geven op al jouw levensvragen. Jij bent hier om te leren, weet je nog? En leren doe je niet wanneer de antwoorden in hapklare brokken voor je liggen. Jij hebt jouw eigen weg. Jouw eigen proces. En jij bepaalt daarbij doorgaans wat jouw tempo is. Je maakt je eigen keuzes.

Tipje van de sluier

De kronieken zijn natuurlijk maar een tipje van de sluier. Het Akasha veld draagt zo ongelofelijk veel informatie en is van zo veel mystiek en wijsheid doordrongen. Het mooie is, dat het veld slechts datgene oplicht wat gezien wil/mag worden. Er is zó veel over te vertellen dat ik er makkelijk een boek over zou kunnen schrijven. Misschien doe ik dat ook wel…

Ilona Hogers

Ilona Hogers

Spiritualiteit is een aardse aangelegenheid. Een manier van leven. Opgroeiend in een gezin waar spiritualiteit heel normaal is, was ik al jong bezig met onder andere automatisch schrift, channeling, energiewerk en psychologie van C.G. Jung. Ik heb vele cursussen en opleidingen gevolgd om uiteindelijk tot één conclusie te komen: alles is energie en dus ik ook. En vanuit die wetenschap probeer ik mijn leven te leiden: zuiver en geleid door het hart. Vertrouwend op mijn eigen wijsheid.
5-hoek

Overige artikelen

Autisme bekeken vanuit een spiritueel perspectief
Dit is wat het Akasha veld jou wil vertellen over bewustzijn, bewustwording en bewust-zijn
Loop jij op jouw levenspad, of op een zijspoor?
De Akasha Kronieken; de blauwdruk van jouw ziel
De spirituele achtergrond van tweelingzielen en hun relatie
Hoe bevrijd je je eigen levensenergie?
De Akasha Kronieken: Wat zijn het & zouden ze echt zijn?
Hoe verbinden we kinderen met hun zielenbewustzijn? ook al geloven veel mensen niet in de ziel?
Waarom zeemeerminnen waarschijnlijk echt bestonden
Ziele Communicatie en Channeling- door Kryon
De 5 misverstanden over passie
Matías De Stefano-HET VERLEDEN HERINNEREN TER UITVOERING VAN DE TOEKOMST