Zo kom je snel weer terug bij licht en liefde in donkere tijden

In deze tijden, de winter met de donkere dagen, maar zeker ook de huidige tijd in de maatschappij, is ons licht hard nodig. Maar het kan soms nog een flinke uitdaging zijn om hierbij te komen en blijven als het zo donker lijkt om je heen. Zo ken ik veel lichtbrengers die toch iedere keer rondom de persconferenties, of als ze te veel nieuws horen, flink in een dip duiken. En ook mij gebeurt het weleens, maar ik heb zo mijn manieren om snel weer uit de put te krabbelen. Ik deel graag 5 stappen met je waardoor jij weer sneller terug kan komen bij je licht en liefde.

1. Voel

Er wordt ons vaak verteld dat we zo snel mogelijk weer terug moeten komen bij ons licht, maar als je dat probeert te doen zonder eerst even te voelen wat zich aan je presenteert, is het vaak net of je een strandbal onder water probeert te drukken: Vroeger of later komt hij met heel veel geweld weer boven. En vaak is dat op een heel onhandig moment. Dus mijn advies is: Doorvoel eerst wat zich aandient. Huil een potje, desnoods onder de douche en geholpen door je favoriete blèr nummer (Of ben ik de enige die een liedje in haar Spotifylijst heeft staan die altijd raak is als ze op het randje van huilen zit? 😉). Reageer woede af door lekker door de kamer te springen op een lekker afreageer nummer, of door tegen een kussen te slaan, of eens flink te schreeuwen. Voel de angst die door je aderen lijkt te pompen en laat haar er even zijn, ze hoeft niet gelijk weggedrukt te worden. Adem er doorheen en ervaar dat je nu, in dit moment, veilig bent.

2. Laat los

Als je doorvoeld hebt wat zich aandiende, wordt het tijd om los te laten. Ga bijvoorbeeld even lekker wandelen in de natuur. Voel daarbij wat je nodig hebt, misschien heb je de beweging van water nodig, om je eraan te herinneren dat het onprettige gevoel weg mag vloeien, of misschien heb je juist de kracht en standvastigheid van bomen om je heen nodig. Doe een dansje in je woonkamer op een liefdevol of blij muziekje. Mediteer. Zet je creativiteit in om je gevoel op papier te zetten. Of doe een paar rondjes EFT als je dat kent (= Emotional Freedom Technique, je kunt er op YouTube van alles over vinden, zelf vind ik Brad Yates heel fijn en in dit geval specifiek Clearing what isn’t love). Je weet zelf wat het beste voor jou werkt en als je er niet uitkomt, vraag het dan in jezelf, er komt vast een antwoord.

3. Vergeef

Zeker niet de makkelijkste stap, maar wel een hele belangrijke: vergeef. Vergeef anderen, diegenen die volgens jou nu ‘schuld’ hebben, en vergeef jezelf dat het je zo raakt. Door liefde vanuit je hart naar hen en naar jezelf te sturen, kom je uit de slachtofferrol en pak je de regie terug. Bovendien kan juist het vergeven van ‘de kwaden’ nu ontzettend veel goed doen. Besef dat alles wat zich nu aandient erbij hoort en dat iedereen zijn rol te spelen heeft. Jijzelf bent ook heus niet voor niets juist nu hier op aarde. Lukt het je nu niet om je hart te openen voor vergeving, dan kun je ook Ho’oponopono proberen, de Hawaïaanse vergevings- en healingstechniek. Ook hier is online heel veel over te vinden als je erop zoekt.

4. Droom

Nu je, als het goed is, uit het nare gevoel bent en terug bij liefde, kun je je gaan richten op wat je wél wil voor de wereld. Niemand heeft er iets aan als we in onze angst blijven zitten, of in onze woede. Zolang we ons blijven richten op wat ons bang of boos maakte, kunnen we ons niet richten op wat we juist wel willen zien in de wereld. Laat al het nieuws, alles dat je naar beneden haalde, voor wat het is. Leg je telefoon aan de kant en ga lekker dromen. Pak pen en papier en stel jezelf de vraag: Wat wil ik voor de mensheid en voor de wereld? Duik helemaal in je gevoel en zie het voor je. Vaak zul je zien dat je al snel bewijs om je heen ziet dat de zaadjes voor die betere wereld al geplant zijn. Kijk maar eens naar liefdevolle kinderen om je heen, naar jongeren die zich inzetten voor een betere wereld, naar mensen die elkaar belangeloos helpen. En kijk eens in de spiegel, naar jezelf, en zie dat jij een lichtbrenger bent die in staat is de wereld een stukje mooier te maken.

5. Deel

En als je dan zelf je droom zo mooi voor ogen hebt, als je zelf weer hoopvol naar de toekomst kan kijken, deel dan jouw gevoel, jouw liefde, jouw licht met de mensen om je heen. Glimlach naar de mensen op straat. Geef je geliefden een knuffel. En deel, als je social media hebt, of bijvoorbeeld een blog, ook online jouw licht. Geloof me, er zitten mensen met smart op jouw lichtstraal te wachten.

Voel jij nu dat jij een rol hebt te vervullen nu? Dat jij een lichtbrenger bent? Maar kun je er nog niet altijd bij? Weet je niet wat jou bijzonder maakt? Of weet je niet hoe je meer mensen kunt bereiken met jouw licht? En dim je daardoor nog te vaak jouw licht? Doe dan 6 december mee met mijn gratis webinar: Zo laat jij jouw unieke licht online zien. Ontdek niet alleen hoe je de wereld een stukje mooier maakt op jouw manier, maar ook hoe je daarmee meer mensen – ja, ook klanten – aan gaat trekken die echt bij jou passen.
Zie ik je dan?

Nadia Lievaart

Nadia Lievaart

Ik ben Nadia Lievaart en ik leer jou, bewuste, liefdevolle ondernemer, staan voor jouw licht. Ik leer je vol liefde naar jezelf te kijken. Naar alles van jou, je magie en je rafelrandjes. En van daaruit, vanuit die zelfliefde, ga jij je laten zien aan de wereld. Je staat voor wie je bent en wat je kunt, zodat je aan gaat trekken wie bij jou past. Meer informatie en gratis tips vind je op mijn website.
5-hoek

Overige artikelen

Waarom je de frequentie van je muziek wellicht wilt aanpassen
Waarom we ons tegen verandering verzetten & hoe we dat stoppen
3 manieren om sneller in slaap te vallen & voor een betere nachtrust
Het herstellen van je oorspronkelijke blauwdruk
8 wetenschappelijk ondersteunde redenen om ‘Ohm’ te zingen
5 zinnen die waardevoller zijn dan “ik hou van jou”
Hoe serieus neem jij jezelf eigenlijk?
De Wet van Aantrekking: pas op voor magisch denken
10 Universele wetten van het bestaan
Aards lijden: mag je boos zijn op het universum?
Waarom voelen hoogsensitieve mensen zich tot ongezonde liefdesrelaties aangetrokken?
Help! mijn hooggevoelig kind wordt gepest