Karma, pijn en het oertrauma

“KARMA IS A BITCH ” is een term die we misschien allemaal wel kennen; het is een gezegde met een wat negatieve lading. Het impliceert namelijk een vorm van schuld en boetedoening; heb je in dit of een vorig leven goede dingen gedaan dan zal je daarvoor beloond worden en zullen er goede dingen naar je toekomen; heb je echter slechte dingen gedaan dan zal je daarvoor gestraft worden en zullen slechte dingen je toekomen. Dit is een oude en duale opvatting van karma die sterk voortkomt uit angst en de behoefte van de mens aan controle; zolang we maar braaf zijn en goede dingen doen, hoeven we geen pijn te ervaren en zal het geluk naar ons toekomen. Karma ontstijgt echter de dualiteit van goed en kwaad en staat los van oorzaak en gevolg. Het gaat namelijk niet om toevalligheden, maar is onderdeel van een ingenieus plan wat de ziel creëert om pijn te kunnen helen.

Wat is karma?

Karma zijn lessen van de ziel. De ziel komt op aarde om te leren, hiervoor heeft hij van tevoren verschillende lessen uitgekozen. Deze lessen zijn afhankelijk van de opgedane pijn uit vorige levens. Deze pijn wil de ziel helen. Dat doet de ziel door in een volgend leven dezelfde pijn mee te nemen; de ziel zal dan de ideale situatie uitkiezen waarin deze pijn naar voren komt. Dit gebeurt onder andere door het kiezen van een gezin, een plaats en omstandigheden die deze pijn naar boven kunnen halen. De ziel gaat hierbij zorgvuldig te werk, want al deze factoren zijn van essentieel belang. De ziel wil pijn graag helen en zoekt daarom de pijn op. Dit is nodig, want om te kunnen helen moet de pijn opnieuw worden beleefd.

Karma en Familie

De ziel kiest ouders uit die dezelfde pijn hebben waardoor ze het kind niet kunnen geven waar het zo naar verlangt. Het familiekarma speelt hierbij een belangrijke rol. Familiekarma is karma vanuit de bloedlijn. Het is pijn van je voorouders dat ook in jouw DNA zit. Dit familiekarma is ook van groot belang bij het helen van je eigen pijn. Omdat de pijn vanuit de bloedlijn overeenkomt met je eigen karma helpt het je eigen pijn te helen. Het familiekarma erft iedereen, het ligt dus in ieders DNA opgeslagen. Echter, niet iedereen is drager van het familiekarma, wat inhoudt dat alleen dragers de last ervan voelen. Zij voelen die last zodat ze zichzelf ervan kunnen bevrijden, dit is nodig om het uiteindelijk te kunnen loslaten. Zonder de last daadwerkelijk te voelen kan nooit het verlangen ontstaan om er van verlost te worden. Zo werkt het bij al het karma, je moet de pijn immers voelen om ervan verlost te willen worden.

Landkarma

Er bestaat ook karma dat betrekking heeft tot landen. Landen hebben door de eeuwen heen ook karma opgedaan. Door het collectieve karma van de bevolking ontstaat er een bepaalde karakterstructuur voor een land, deze karakterstructuur is ook essentieel bij het kiezen waar je geboren wordt. Zo kan het land, of beter gezegd de bevolking of maatschappij waarin je opgroeit, je helpen om je pijn naar boven te halen en de lessen te leren die de ziel voor je heeft uitgekozen.Karma

Oertrauma – Karma van de ziel

Ook bestaat er zoiets als karma van de ziel. Dit karma is bij iedereen hetzelfde en staat ook wel bekend als het oertrauma. Het oertrauma is de pijn die de ziel opdoet wanneer die voor het eerst naar de aarde afdaalt. De ziel voelt hierbij voor het eerst de pijn van de afgescheidenheid. Waar de ziel vandaan komt, is alles één en de ziel is niet voorbereid op de pijn van de dualiteit, dit is wanneer het oertrauma ontstaat. Dit trauma is wat de ziel elk leven weer probeert te helen. De geboorte is bijvoorbeeld bij uitstek een kans om de pijn van de afscheiding te helen. Niet iedere ziel kiest ervoor deze pijn even sterk te ervaren, maar in ieder leven dienen zich kansen aan om je oertrauma te helen. Elke keer wanneer we de pijn van het afgescheiden zijn van een ander voelen, biedt deze mogelijkheid zich aan.

Het helen van pijn

Ik vertelde al dat voor het helen van pijn het nodig is de pijn opnieuw te beleven. Op het moment van herbeleving is er de mogelijkheid de oude pijn te helen door er liefdevol naar te kijken; door liefde aan te brengen in de pijn heelt de wond. Je moet het zo zien dat al onze pijn ligt opgeslagen in ons lichaam en dat alles in ons lichaam een bepaalde frequentie heeft. Door herbeleving wordt de pijn opgerakeld en opent de wond. Door op dat moment liefde aan te brengen in de wond, breng je dus een hogere frequentie – die van liefde – aan bij een wond van een lagere frequentie waardoor er een nieuwe, hogere frequentie ontstaat en de wond heelt. Hoe naar het soms ook kan zijn wanneer deze oude wonden zich openen en we de pijn ervan voelen, weet maar dat het eigenlijk een kans is ons licht erop te laten schijnen en dat we zo in staat zijn om onszelf te helen.

5-hoek

Overige artikelen

Moeders ondersteun en versterk elkaar!
Loslaten: waarom is dat zo moeilijk?
Verantwoordelijkheid nemen: De Kracht van Geweldloze Communicatie
Natuurlijker leven na burn-out met de GOLF-filosofie
De kracht van woede in zeven stappen
Je huis beschermen met bergkristal
15 mythes over hoogsensitiviteit
Is verandering van ons huidige “voedingspatroon” noodzakelijk?
Alles voor je kind doen als excuus om niet van jezelf te houden
Het helen van de innerlijke wond als weg naar meesterschap
Hoogbegaafde kinderen: Een tien voor verwondering en respect
Waarom niemand jouw toekomst kan voorspellen