Gevoelige kinderen op school

De eerste schooldag na de vakantie

De zomervakantie is voorbij. Mijn oudste zoon gaat weer terug op school; hij mag al naar de tweede kleuterklas. En wat vindt hij zichzelf al een grote vent: 5 jaar! Zijn school zit tijdelijk in een ander pand vanwege de verbouwing van het oude schoolgebouw. Onze zoon was reuze benieuwd hoe het ging zijn op zijn ‘nieuwe school’. De dag van te voren was ik tijdens het huishouden aan het mijmeren over zijn eerste schooldag en ik voelde de energie van het gebouw. Ik viel even stil in wat ik aan het doen was…

Wat voor energie was dit? En wat zou dit voor mijn zoon betekenen? Hoe zou hij steeds thuiskomen als hij daar de hele dag in zou moeten zitten/leren/spelen? Ik verbreedde mijn zijnsveld om het helemaal te Zien. Het was zwaar en het voelde alsof iedereen er rondliep met ooglappen op en lood op hun schouders. Een oud gebouw met haar eigen geschiedenis en allerlei ervaringen die daar zijn opgedaan en dus energieën die daar gecreëerd en neergezet zijn.

Hooggevoelig kind

Mijn zoon is hoog gevoelig en eigent zich snel energieën van anderen en van plaatsten toe, denkend dat het van hem is. Het is een proces om hem daar bewust van te laten worden en het is een heel ander verhaal om hem daar vervolgens keuzes in te laten maken (wil ik dit wel ‘aannemen’ of niet?). Ik houd dus nog een waakzaam derde oog in het zeil. Maar ook om de harmonie in ons gezin in haar vrije staat te behouden, zonder dat we onbewuste patronen van anderen mee nemen en hermanifesteren binnen ons gezin.

Een nieuwe tijd

De situatie van de school greep me wel aan. Er zijn heel veel kinderen die in deze tijd geboren worden die veel fijngevoeliger zijn, meer ontwaakt zijn en meer licht zijn. De tijd van licht in het donkerte te moeten brengen is voorbij. Het is tijd dat we gewoonweg ons ware licht Zijn.

En hoe fijn zou het zijn als we in deze nieuwe tijd niet steeds door donkerte heen moeten ploeteren, om uiteindelijk onze unieke kwaliteiten in hun volledige potentie tot uiting kunnen brengen? Datgene wat zo natuurlijk voor je komt en zo gemakkelijk is, is je ware kwaliteit waar de wereld zo een behoefte aan heeft. Hoe zou de wereld er uit zien als we allemaal precies doen waar we van nature zo goed in zijn? In plaats van ons te voegen naar de vakjes en de meetlatten van de ‘maatschappij’? En hoe zou het zijn als je vanaf het begin van je leven niet door oude rotzooi hoeft te zwoegen om tot daar te komen?

Misschien klinkt het als iets ongrijpbaars of als een Utopie, maar ooit zal dit een realiteit zijn. Dat ieder hun eigen licht is en uitdraagt en de uniekheid van je Zijn omarmt in harmonie met jezelf en anderen om je heen. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij, om de route hiernaartoe korter te laten zijn. Een wereld met eenheid, bewustzijn, licht en liefde als pilaren.

Energetische reiniging

Dit keer heb ik dat gedaan door een energetischereiniging op afstand te doen voor het nieuwe oude schoolgebouw. Even een grote schoonmaak om de oude zooi eruit te halen, zodat er ruimte komt voor nieuwe frisse energie. Dat de soliditeit van het oude kan verdampen zodat er ruimte ontstaat voor de creatie van het nieuwe.

Het bijzondere was dat ik nadat ik dit gedaan had, ik in de ogen van mijn zoon keek. Wat een openheid, wat een speelsheid en wat een helderheid weer. Ook dit deed me weer even stil staan, alleen dit keer vanuit dankbaarheid. Wetende dat onze kinderen de dragers zijn van de nieuwe tijd, slaakte ik eventjes een diepe tevreden zucht.

Ik ben heel benieuwd wat het zou creëren als alle oude dingen die ons hoogste doel niet meer dienen, verdwijnen uit onze realiteit. En hoe mooi zou het zijn als we de generatie na ons een makkelijkere weg naar de kern van wie we zijn zouden gunnen? Wat voor energie kan jij belichamen om de verandering te zijn in de wereld die nodig is om iets totaal nieuws te creëren, met totaal gemak?

5-hoek

Overige artikelen

Waarom je de frequentie van je muziek wellicht wilt aanpassen
Emotionele Eerste Hulp voor angstige hoogsensitieve kinderen
Het herstellen van je oorspronkelijke blauwdruk
Het sandwichkind-Hoe gedragen middelste kinderen zich?
Wanneer gaan ze mijn grenzen respecteren?
Beelddenken: een lastige gave? check hier de kenmerken
Help! mijn hooggevoelig kind wordt gepest
Autisme bekeken vanuit een spiritueel perspectief
Hoogsensitiviteit onthuld en omarmd
Voor een ontmoeting van Tweelingzielen moeten beide zielen samen klaar zijn
Voel je je een slaaf van het systeem? Zes manieren om jezelf uit te loggen uit de Matrix
Lichtwerkerschap: wat betekent lichtwerker zijn?