Gerechtigheid, Wraak en het Einde van Karma

Sinds ik in 2004 mijn eerste artikel publiceerde en het bericht van Aartsengel Uriël channelde, zeg ik dat we in dit leven een einde aan karma zullen maken. Dat vond iedereen erg interessant, omdat ze dachten dat het meteen zou gebeuren. Maar net als alle dingen die over het Universum gaan, draaien de wielen van de vooruitgang zeer traag. Het proces vergt tijd. Maar karma zal eindigen, gerechtigheid zal komen en het zal geen proces van wraak zijn, want dat zou opnieuw karma creëren. Het einde wordt misschien niet zo’n nette breuk en niet zo rechtvaardigend als we zouden willen, omdat we ook niet gewraakt zullen worden. De vraag voor ons is of we klaar zijn om de goddelijke gerechtigheid ons de eindes en afronding te geven die ons bevrijdt van ons karma, of willen we Universum-stijl wraak?

Hoewel we geen wraak willen nemen – dat is wat ons juist in veel van onze karmische cycli heeft geworpen – willen we wel gewroken worden. We willen gerechtvaardigd worden, zien dat we gelijk hadden, dat we een excuses verdienen ook al kregen we die niet, dat we onze gerechtigheid verdienen en dat we dat voor onze ogen zien gebeuren. We willen achter het Universum staan terwijl het de karmische resultaten aflevert aan onze karmische partner, zoals een grote broer of zus ons zou verdedigen tegen de pestkoppen op de speelplaats.

We zullen een deel daarvan krijgen, of helemaal niets ervan. Goddelijke gerechtigheid is deel van het contract tussen die persoon en de Bron, en hoewel we onze karmische cyclus met hen beëindigen, moeten zij zich verantwoorden tegenover een hogere macht voor hun eigen acties en energie. Wij maken geen deel uit van dat proces. En daarom mag onze bereidheid tot onze overgave aan afronding en voltooiing – de helende cyclus – niet afhangen van of we worden gewroken.De vraag voor ons is of we willen dat karma eindigt of dat we willen dat het Universum wraakt neemt namens ons? Het is één van de twee. We voelen misschien dat gerechtigheid niet heeft plaatsgevonden tenzij die persoon lijdt en wij daar getuige van zijn, maar dat is omdat we gewroken willen worden – en zo blijft de karma cyclus doorgaan.

Er is een oud gezegde dat luidt: ‘Wil je gelijk hebben of gelukkig zijn?’ In het geval van gerechtigheid, wraak en de afronding van karma, zou ik dat veranderen naar ‘Wil je vrij zijn of wil je gewroken worden?’ Dat wil niet zeggen dat je je niet gewroken kan voelen als het allemaal voorbij is, maar dat je het geen voorwaarde mag maken voor het beëindigen van je karmische cycli.

Pas wanneer je klaar bent om alles los te laten, zodat je weg kunt lopen en verder kunt gaan, krijg je de karma vrijheidskaart en kun je opstijgen naar een nieuw niveau van verlichting.

Goddelijke gerechtigheid, wat je niet moet verwarren met vergelding of straffen, is afgestemd op ons niveau van voltooiing en afronding. Als we klaar zijn om los te laten, maar nog wel gewroken willen worden, dan zijn we nog niet echt klaar om los te laten. Ik weet dat het een moeilijk gevoel is dat iemand wegkomt met de pijn en het lijden dat ze ons hebben veroorzaakt (want zo komt het ons voor).

Maar zijn ze wel echt ergens mee weggekomen? Hoe kunnen wij dat weten?

Ook hun wordt goddelijke gerechtigheid gegeven aan de hand van hun mate van afstemming in energie, frequentie en trillingen, net als bij ons. Als wij een stap opzij doen, krijgen ze rechtstreeks te maken met de Bron van hun karma. En wat voor ons niets lijkt, kan vanuit hun perspectief een vreselijke straf zijn. Ik heb al vaker gezegd dat we onmogelijk het volledige verhaal en de omvang kunnen weten van iemands zielenmissie en levensdoel; daarom moeten we voorzichtig zijn als we over ze oordelen en met wat we denken te weten over hun leven.

Een einde kunnen maken aan karma, een einde brengen aan de eindeloze cycli van levens vol pijn en lijden, dat is een geweldige gave. Maar het zal niet altijd samengaan met weten dat we zijn gewroken en dat al onze jaren en levens aan lijden ergens voor diende dat we kunnen zien en voelen. We zullen het Universum niet kunnen gebruiken om die pestkop op de speelplaats in elkaar te slaan.

Maar er bestaat nog wel een alternatief. We kunnen de goddelijke gerechtigheid haar werk laten doen en zelf een stapje opzijzetten, zodat onze karmische partners rechtstreeks te maken krijgen met hun eigen karma, terwijl wij onze kant laten varen. Op die manier krijgen ze te maken met het Universum, en niet met ons. Het Universum geeft ons gerechtigheid, geen wraak, het zal ons helpen ons karma te voltooien als we er klaar voor zijnen het zal ons laten zien wat een leven zonder karma eruitziet zodra we klaar zijn om ons die kant op te bewegen. Maar het zal geen lijden veroorzaken uit onze naam, het zal ons geen wraak geven, en het zal ons niet achter zich en achter de goddelijke gerechtigheid laten schuilen terwijl ze de pestkoppen van ons leven in elkaar slaan.

Wil je vrij zijn of wil je gewroken worden? Denk eens aan de lange en de korte termijn. Gewroken worden en gelijk krijgen is een oplossing voor de zeer korte termijn en zet karma voor maar heel even op pauze. Vrijheid, helen, vrijlating, voltooiing en afronding, dat zijn voorstellen voor de lange termijn die levens lang aan karmische cycli voor ons beëindigen. Kies voor de vrijheid op de lange termijn en niet voor een tijdelijk gevoel van rechtvaardiging en je ‘gelijk’ krijgen.

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse auteur die wereldwijde bekendheid geniet door haar Enlightening Life Nieuwsbrieven. Hier vind je haar vertaalde artikelen
5-hoek

Overige artikelen

Waarom we ons tegen verandering verzetten & hoe we dat stoppen
Waarom vergeven zo belangrijk is
Hoe stel je zonder dreigementen een grens aan je kind?
Wat kan de oorzaak zijn als je geen contact met je gids kunt krijgen?
Je Gidsen en jouw verbinding daarmee
Waken Engelen over onze wereld?
Parfum en Luchtjes worden gezien als het nieuwe ‘meeroken’
Hoe de Pleaser, de Saboteur en het Slachtoffer in jou je in een destructieve relatie houden
Het is bijna Halloween! Dit is waar zwarte katten eigenlijk voor staan
Hoe herken je new age goeroes en hoe bevrijd je jezelf ervan?
Wanneer onderdrukte rouw een blokkade vormt in je bewustzijnsproces
Je kind is je spiegel… Durf jij erin te kijken?