De Simpelste Oplossing Voor Een Gelukkig Leven!

Waarom?

Voordat je dit artikel leest, wil ik je vragen waarom je dit gaat doen. Wat is de precieze reden waarom je deze tekst wil openen? Ben je ergens naar op zoek? Oplossingen voor je problemen? Antwoorden op levensvragen? Misschien inspiratie? Of om even niet je shit onder ogen te hoeven zien? Afleiding? Stop nu met lezen. Sluit je ogen. Center jezelf. En vraag: ‘Waarom?’

Hypnose en Magie

Waarschijnlijk lees je automatisch toch door. En dat is nu juist waar ik je voor wil behoeden. De kans is namelijk groot dat je door deze informatie beïnvloed raakt. De mogelijkheid bestaat dat ik je hypnotiseer. En je wordt opgezogen. Met heel je wezen. Woorden kunnen een magische werking hebben. Aangezien je hier bent met een reden, weet ik dat je op zoek bent naar iets. Dat kan tricky zijn.

De Waarheid

Indien ik je aandacht pak vanaf het begin en je weet te betoveren, zou ik je vervolgens van alles wijs kunnen maken. Wie je in werkelijkheid bent. Wat je opdracht hier is op Aarde. Waar je oorspronkelijk vandaan komt. Dat je van nu af aan beter alleen nog maar biologisch voedsel kunt eten. Of positief moet denken. Nare emoties niet wegduwen, maar volledig omarmen. Blijf weg van Tinder! En blablabla. Het kan alle kanten op. Dus waarom doorlezen? Waarom niet vertrouwen op je eigen innerlijke kracht en wijsheid?

Hulp van Buitenaf

Waarschijnlijk ben je één van die personen die is ‘ontwaakt’. En ik hoef je niet te vertellen dat in deze onrustige,opgejaagde en vaak vage tijd, steeds meer mensen wakker worden. Enerzijds is dat een goed ding. Je beseft dat het ook anders kan. Dat het anders moet. Dat je het anders wil. Maar je denkt dat je daar hulp bij nodig hebt. Van iets of iemand. Externe hulpmiddelen. Een zacht duwtje in de goede richting. Of een keiharde schop tegen je kont.

Gelijkgestemden

Je besluit andere wegen te bewandelen. En vervolgens ontmoet je ‘gelijkgestemden’. Soms heb je de meest prachtige verbindingen met mensen. Het is haast onverklaarbaar. Een tweelingziel! Je kosmische broeder of zuster! Zomaar. Ineens. Uit het niets. Boe! Je voelt zo’n intense klik met dit wezen. Het moet wel iemand zijn uit een vorig leven. Of zo. Maar zou het ook kunnen zijn omdat die ander ook een zoeker is? En probeert te vinden. Zijn jullie soms gelijkgestemde zoekers? En is daarom die match zo heftig?

Angstige Afhankelijkheid

De zoektocht gaat door. Je leest boeken, artikelen en blogs. Je kijkt inspirerende documentaires en motiverende video’s. Soms kijk je nog wel een nietszeggende serie. Maar wat levert dat je eigenlijk nog op? Je gaat naar workshops en lezingen. Coaches, goeroes en healers in overvloed. Het aanbod is bizar groot, merk je al snel. Je voelt een sterke resonantie bij bepaalde personen. Het lijkt alsof zij volledig verlicht zijn. Alle antwoorden hebben ze in pacht. Zo wil jij ook worden! En voordat je het weet, ben je er afhankelijk van.

De eerste Stap

Natuurlijk is het soms prettig om een spiegel voorgeschoteld te krijgen. Maar behalve de vraag ‘welke stap heeft nu prioriteit om verder te komen?’, heb je niets nodig. Pas maar op dat je niet weer in die  gevaarlijke gevangenis komt. Deze keer van een persoon en de diensten die worden aangeboden. In plaats van drank, drugs, seks of koopgedrag. Had ik je telefoon en eten al genoemd? Je bent ‘niet-vrij’. Oeps… zit ik nu toch zelf in de goeroe-rol? Betrapt!

Zelf Onderzoeken

Daarom twijfelde ik lang om dit artikel te schrijven. Want nogmaals; ik wil je niet beïnvloeden of manipuleren. Zo meteen zet je mij ook op een voetstuk. Ben ik ineens die nieuwe messias. Dat voelt niet fijn. Ik ben ook maar een mens, hoor. Net als jij. Diepe dalen en plezierige pieken. Je weet toch! En ja; ik ben ook een lange periode zoeker geweest. Hoe meer informatie en waarheden ik tegenkwam, hoe meer ik vervreemd raakte van mezelf. Maar toen ik het vond, zag ik het. Hoe ik dat voor elkaar kreeg? Zal ik het je vertellen? De pasklare oplossing? Weet je het zeker? Want de waarheid kan gemeen grof en uiterst rauw zijn. Nou vooruit, daar komt ie dan: zoek het lekker zelf uit!

Michel

5-hoek

Overige artikelen

Waarom je de frequentie van je muziek wellicht wilt aanpassen
Waarom we ons tegen verandering verzetten & hoe we dat stoppen
3 manieren om sneller in slaap te vallen & voor een betere nachtrust
8 wetenschappelijk ondersteunde redenen om ‘Ohm’ te zingen
5 zinnen die waardevoller zijn dan “ik hou van jou”
Hoe serieus neem jij jezelf eigenlijk?
Sta aan mijn graf zonder verdriet
10 Universele wetten van het bestaan
Overkomt het leven je of creëer je het zelf?
Ontdek de magie van draken
Aards lijden: mag je boos zijn op het universum?
Waarom voelen hoogsensitieve mensen zich tot ongezonde liefdesrelaties aangetrokken?