Hoe vraag je advies aan de engelen?

“Maar ik kan het advies niet ontvangen, ik heb geen heldere kanalen”. Het is iets wat ik mensen vaak hoor zeggen. In mijn vorige artikelen, o.a. Verhoog je trillingsfrequentie met engelen gaf ik aan dat je advies aan je engelen kunt vragen. Hieronder de belangrijkste richtlijnen voor het ontvangen van advies van je engelen.

Roep je engelen aan

Neem even een momentje voor jezelf. Haal diep adem en kom eerst tot rust. Zorg dat je alleen bent in de ruimte waar je je bevindt. Zet eventueel een muziekje op zonder tekst, bijvoorbeeld harpmuziek. Roep je beschermengel aan. Je beschermengel is er altijd voor je en is altijd bij je. Door je beschermengel aan te roepen, versterk je de intentie en het contact. Vertrouw erop dat het contact er is, ook al kan jij het niet waarnemen. Bedank je engel en geef aan dat je zijn of haar advies wilt.

Roep Aartsengel Michael aan

Dit is geen eis, maar zelf doe ik het altijd. Je kunt aartsengel Michael vragen de wacht te houden. Waarom zou je dat doen? Hij zorgt ervoor dat er alleen hoge energieën binnenkomen. Als je engelen aanroept, kan het ook zijn dat daar andere energieën op reageren. Dit kunnen zowel hoge als lage energieën zijn. Vraag “Aartsengel Michael, wilt u totdat ik deze ruimte weer verlaat, de wacht houden in deze ruimte en alleen engelen toelaten en energieën die de boodschap van de engelen ondersteunen?” Hiermee zorg je ervoor dat je bescherming krijgt tegen andere energieën en dus ook zeker weet dat de boodschap van hen komt of van een energie (bijvoorbeeld een gids of overleden dierbare) die hun boodschap ondersteunt. Soms komt er een overleden dierbare of gids de boodschap extra uitleggen. Wil jij dit niet, vraag dan deze ook buiten te houden. Ook hier geldt: voel/zie je de bescherming niet, vertrouw er dan op dat hij wordt gegeven door Michael.

Vraag je engelen met je hogere zelf te laten communiceren

Vraag aan de engelen of ze alleen met je hogere zelf willen communiceren. Je ego kan namelijk invloed uitoefenen op de boodschap. Op deze manier zorg je ervoor dat je ego de boodschap niet of minder kan vertroebelen.

Neem de tijd voor je vraag

Wil je een goed advies, neem dan even de tijd om je vraag goed te formuleren. Engelen mogen alleen advies en inzichten geven op gebieden waarvoor jij hen toestemming geeft. Hoe concreter jouw vraag, hoe beter het advies. Een vraag als “Ik wil graag inzicht in alle facetten die niet goed gaan” zorgt voor een algemener antwoord dan “Waarom heb ik vandaag een aanvaring gehad met persoon x?”

Gebruik engelenkaarten

Vooral als je zelf nog geen beschikking hebt over je heldere kanalen, is dit een heel prettig middel.
Je kunt zelf een deck kopen, maar er zijn ook genoeg online mogelijkheden om een kaart te trekken. Als je een deck koopt, reinig dan de kaarten van tevoren. Hoe je dat moet doen, staat eigenlijk altijd in het boekje bij je aankoop. Begin in het begin met één tot drie kaarten. Trek niet te veel kaarten, dit maakt het in het begin niet overzichtelijker. Bij drie kaarten kun je ze horizontaal leggen en dan links beginnen met verleden, midden heden en rechts toekomst. Stel elke keer opnieuw de vraag voordat je de kaart trekt. Trek de kaart en leg hem ondersteboven zodat je het plaatje en de boodschap nog niet ziet. Trek vervolgens eerst de andere kaarten voordat je ze omdraait. Dit doe je omdat het zien van de boodschap vragen op kan roepen, wat ervoor kan zorgen dat je niet meer gefocust bent op de werkelijke vraag en dus een vervolgkaart krijgt die antwoord geeft op de vraag die in je opkwam bij het zien van de kaart.

Hou pen en papier bij de hand

Draai de eerste kaart om. Schrijf alles op wat in je opkomt: gedachten, beelden, ervaringen, dingen die via je zintuigen binnenkomen. Lees de boodschap op de kaart als laatste en kijk of deze iets bevestigt of nog extra uitleg geeft. Pas als je alles hebt opgeschreven ga je naar de volgende kaart.
Als je alle kaarten heb gedaan kijk je of er een rode draad in de kaarten zit. Kijk dan of je een conclusie kunt trekken uit de informatie die je hebt gekregen.
Waarom pen en papier? Dit is zo clean dat het minder snel afleidt dan een telefoon. Ook als je die alleen voor notities gebruikt, zorgt het er sneller voor dat je afgeleid bent. Of typ op je laptop en zet uitsluitend Word open en internet en alles wat je kan afleiden van de boodschap uit.

Vraag om bevestiging

Heb je de conclusie? Vraag dan bevestiging. Dit kan in de vorm van getallen of op een andere manier bijvoorbeeld in je slaap. In het artikel De weg naar Zelfhealing met behulp van je engelen heb ik beschreven hoe je dit kunt vragen.

Zet het advies in gang

Engelen geven alleen advies in jouw hoogste goed. Het kan dus ook een advies zijn dat je niet had verwacht, maar dat op de lange termijn heel veel geluk oplevert. Maar hoe goed de adviezen ook zijn, jij bent degene die er mee aan de slag moet.

Veel plezier met het ontvangen van je engelenboodschappen, ik ben benieuwd naar wat het jou oplevert.

Simone Bilars

Simone Bilars

Als kind was ik heel ziek. Nu ben ik healer en coach, hoe mooi duaal is dat. Ik doe het omgekeerd van wat de meeste mensen doen: ziek beginnen en daarna steeds meer healen. Hoe ouder hoe gezonder, zowel fysiek als emotioneel en energetisch. Het contact met de engelen, mijn harp, en opleiding tot holistische coach hielpen hierbij. Ik gun jou ook healing. Met energie , gechannelde harpmuziek, en de juiste vragen ga ik naar je kern.
5-hoek

Overige artikelen

10 Universele wetten van het bestaan
Ontdek de magie van draken
De engel van hoop-door Lorna Byrne
Autisme bekeken vanuit een spiritueel perspectief
Engelen staan altijd naast je, ook als je ze niet ziet
Hoogsensitief: Sla jij stress op? Jouw lichaam vertelt je wanneer je moet ontspannen
Je Gidsen en jouw verbinding daarmee
De weg naar Zelfhealing met hulp van je engelen
Ontdek je schaduwkant en verander je leven
Hoe herken je new age goeroes en hoe bevrijd je jezelf ervan?
Channelen en Vertrouwen: het transformeren van je blokkades om te channelen
Hoe praktisch te werken met Engelen